RATJETOE

BUREAU RATJETOE

Ik, Anneloes van Rijsewijk, ben het lieve gezichtje dat schuil gaat achter bureau Ratjetoe,

 

in 2013 ben ik afgestudeerd als ruimtelijk ontwerper aan het AKV Sint Joost. Sindsdien heb ik geleerd om op eigen benen te staan en ben ik begonnen met de ontwikkeling van mijn eigen ontwerpbureau, Bureau Ratjetoe.

 

De eerste fase begint op een einde te lopen en ik durf het bijna aan om mezelf freelance ontwerper te noemen.

 

Met Bureau Ratjetoe los ik problemen op, piepkleine probleempjes, maar ook brein brekende problemen, grafische problemen, ruimtelijke problemen of feestelijke problemen. Geen enkel probleem blijft onopgelost!

 

Naast mijn ontwerp ambities schuilt er diep in mij ook een autonoom kunstenaar waarvan zo nu en uitspattingen naar de oppervlakte drijven en de weg naar het publiek zoeken en ook daarvan doe ik hier verslag van.

FAQ

Wie is Bureau Ratjetoe?

Bureau Ratjetoe is mijn ontwerp bureau- Anneloes. Ik ben in 2013 afgestudeerd als ruimtelijk ontwerper aan de kunstacademie en sindsdien ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van Bureau Ratjetoe.

 

Wat doet Bureau Ratjetoe precies?

In het kort help ik met Bureau Ratjetoe bij het oplossen van problemen. Te kort? Ga dan naar Ratjetoe waar je een uitgebreide variant vindt.

 

Waardoor wordt je geïnspireerd?

Ik kan geïnspireerd raken door van alles, soms is het een liedje dat ik hoor op de radio, soms is het een zin die ik lees in boek of soms is het als ik midden in de supermarkt sta. It can be anything, anywhere, anytime. Iets anders wat ik graag doe in gestolen uurtjes maar niet perse zie als het opdoen van inspiratie, is op Pinterest rond snuffelen. Het voelt als rond kijken op een rommelmarkt maar dan vol met mooie dingen!

 

Wat doe je graag?

Ik werk graag, ben graag bezig met van alles en nog wat. Is het niet voor Bureau Ratjetoe dan wel voor mijn bijbaantjes en als ze me daar niet nodig hebben ben ik aan het rommelen in mijn huisje. Dan houd ik nog een klein beetje ‘vrije tijd’ over en die breng ik het liefste door met mijn allerliefste vriendjes onder het genot van een lekker hapje of drankje met de nodige gezellige klets.

 

Waar houd je van?

Het meeste houd ik van goede, mooie, harde, foute , Nederlandse, ontroerende, of grappige muziek. Zonder muziek zou ik niet uit mijn bed kunnen komen. Daarnaast reis ik graag en dan het liefste na la bella Italia! Ohja en koekjes.

 

Waar houd je niet zo van?

Ik houd niet zo van stil zitten, oneerlijkheid , van iedere dag hetzelfde doen en stofzuigen!

 

Wat is je favoriete eten?

Alhoewel ik mezelf zie als italianosoof en dus heel erg graag Italiaans eet is mijn favoriete eten toch  de oer-Hollandse pannenkoek met poedersuiker! En natuurlijk op z'n tijd een rakketje

 

Wat is je lievelingskleur?

Roze! Lichtroze,oudroze, knal roze, fluorescerend roze. Noem maar op!

 

Wat zou je graag nog opgelost zien?

Het is moeilijk om gepaste en betaalbare woon en werkruimte te vinden, dat is mijn grootste probleem en dat zou ik graag nog opgelost hebben.

© 2015

by Bureau Ratjetoe